Adverteren op Twitter

Adverteren op Twitter

Adverteren via Twitter is mogelijk via Uitgelichte Tweets, -Trends of -Accounts. Twitter gebruikers zijn over het algemeen iets jonger en zwaardere media gebruikers. Uit onderstaande grafiek blijkt dat 73% van alle Twitter-gebruikers jonger is dan 30 jaar!

adverteren op twitter

Bron: http://www.marketingfacts.nl/berichten/socialmediagebruik-in-nederland-update-maart-2014

Verschillende soorten Twitter advertenties:

Uitgelichte Account

Uitgelichte Account advertenties zorgen ervoor dat het aantal volgers van uw Twitter account wordt vergroot. Deze advertenties worden afgerekend op basis van Cost-Per-Follower (CPF). U betaald dus pas wanneer een gebruiker uw Twitter account gaat volgen.

Uitgelichte Tweets

Uitgelichte Tweets zorgen ervoor dat uw belangrijkste Tweets worden vergroot onder uw eigen volgers en de rest van jouw Twitter-doelgroep. Uitgelichte Tweets worden afgerekend op basis van Cost-Per-Engagement (CPE). U betaald pas wanneer een gebruiker interactie heeft met uw Uitgelichte Tweet. Dat kan zijn door retweets, replies, klikken of nieuwe account volgers.

Uitgelichte Trends

Uitgelichte Trends zorgen ervoor dat uw hashtag (#) een dag lang een (gesponsorde) Trending Topic is in Nederland. Deze vorm is interessant voor grote, internationale merken die massale branding op de consumentenmarkt belangrijk vinden.

Hoe gaan we te werk:

Hoe schrijft u pakkende teksten van 140 tekens voor een Twitter campagne? Dat is vrij lastig om een boodschap te formuleren! Er dient dus goed nagedacht te worden over uw Twittercampagne. Onze werkwijze zal als volgt zijn:

1. We zullen een Twitterpagina maken voorzien van volgers en relevante content voor uw doelgroep alvorens we starten met een Twittercampagne. Uw Twitteraccount dient namelijk actief te zijn alvorens er gestart wordt met een betaalde campagne.

2. We bepalen het doel van uw bedrijf om aanwezig te zijn op Twitter. Wat wilt u bereiken met uw campagne?

3. We kiezen uw doelgroep door targeting toe te passen op basis van:

  • interesse
  • geografische locatie
  • geslacht
  • apparaat
  • gebruikers vergelijkbaar met uw volgers

4. We bedenken ten slotte een strategie om deze doelen te bereiken en formuleren een stappenplan welke we vervolgens uitwerken.

 

Wat kan adverteren op Twitter voor uw bedrijf betekenen?

Twitter gebruikers zijn jong en zware media gebruikers. U kunt nu via een Social Media platform heel gericht interactie uitlokken met uw doelgroep.

Nog meer voordelen:

  • Zeer gerichte targeting opties om uw doelgroep te bereiken
  • Meer interactie met uw doelgroep
  • Alleen betalen voor daadwerkelijk resultaat (bijv. nieuwe volger of retweet)

 

Volledige ontzorgen van uw Social Media activiteiten

De expertise niet in huis om te adverteren via Twitter? Heeft u het te druk om u volledig te wijden aan het bedenken van een effectieve campagne met Twitter? Wij kunnen u adviseren, ondersteunen en volledig ontzorgen hierin. Natuurlijk wordt er wekelijks of maandelijks aan u doorgegeven wat er zich afspeelt op uw Social Media pagina’s, welke werkzaamheden er zijn verricht, geplande werkzaamheden en niet onbelangrijk: de behaalde social media campagneresultaten. U betaald hiervoor een vast bedrag per maand.

 

Wilt u hulp bij deze Social Media activiteiten?

Neem dan contact op met mij via onderstaand formulier.

 

Uw naam

Uw e-mail adres (verplicht)

Uw bericht

 

Summary
Adverteren op Twitter
Article Name
Adverteren op Twitter
Description
Wilt u adverteren op Twitter? De expertise niet in huis om te adverteren via Twitter? Ik adviseer, ondersteun en ontzorg u hierin.
Author
Adverteren op Twitter
5 (100%) 4 votes