Deze 6 slimme, kleine tips helpen je blog sneller te laten groeien!

Op zoek naar tips om jouw blog sneller te laten groeien en meer bezoekers aan te trekken? Tuurlijk zoek je die, wie niet?! Volg dan deze 6 tips op:

Tip #1: Infographics doen het goed

Infographics worden zo’n 42,4% vaker gedeeld dan een gemiddelde blogpost. Wat opvallend is, is dat ze 129% minder opmerkingen (comments) ontvangen. En ook al worden ze vaker gedeeld; wanneer ik een e-mail stuur met een infographic, ontvang ik 28,3% minder verkeer vanuit e-mails.

Infographics worden zo’n 42,4% vaker gedeeld dan een gemiddelde blogpost.

Niettemin, doen infographics het beter in het algemeen. Zij ontvangen ook 37,5% meer backlinks dan een standaard blog post. Dus, wat betekenen deze cijfers dan? Gedurende de eerste 3 maanden na publicatie, ontvangen infographics gemiddeld 22,6% minder verkeer dan gewone blog posts. Echter,  genereren infographics  een jaar na publicatiedatum, gemiddeld 35,1% meer verkeer. Met andere woorden; infographics zijn geweldig in het binnenhalen van lange termijn verkeer. Ze genereren continu verkeer, zelfs wanneer ze ouder worden. Standaard tekst-gebaseerde blog posts presteren minder naarmate ze ouder worden.

Tip #2: Mensen houden van persoonlijke en controversiële verhalen

seo-is-deadMensen houden van het lezen van persoonlijke en controversiele verhalen. Verhalen waarmee ze zichzelf kunnen identificeren of verhalen waar ze zelf beter van worden zijn altijd favoriet geweest. Bovendien bouw je zo een trouwe groep volgers die je verhalen blijven lezen en delen.

Voorbeelden van succesvolle, persoonlijke en controversiele verhalen zijn:

Bovenstaande drie verhalen hebben het uitzonderlijk goed gedaan. Het geheim van dit succes zit hem vooral in de headlines (titels). En daarmee zijn we aangekomen bij de volgende tip…

Tip #3: Onweerstaanbare headlines lokken klikken uit

Headlines die je aandacht eisen… Headlines waarop je móet klikken… Mensen beoordelen je artikel op basis van de headline die je gebruikt.

Wil je dus het verkeer naar je blog in een snel tempo laten groeien? Plaats dan niet alleen controversiële verhalen, die persoonlijk zijn…  Denk vóóral goed na over de headline die je gebruikt! Bestudeer headlines van verhalen die succesvol zijn geweest en pas deze technieken toe in je eigen blogposts.

Mensen beoordelen je artikel op basis van de headline  die je gebruikt.

Als mensen niet klikken op jouw headline, lezen ze de inhoud ook niet en is jouw artikel volkomen irrelevant geweest, toch? Over inhoud gesproken… Zorg voor een leerzame inhoud, gebruik humor en beledig mensen niet in je artikel… Tenzij je van negatieve aandacht houdt natuurlijk.

Tip #4: Timing doet er toe!

Wil je meer clicks op je blogposts? Dan is het handig om maandag tot en met donderdag, om 08:00 uur ’s ochtends jouw artikel te plaatsen op je site (en te delen via social media). Dit betekent niet dat 08:00 uurnoodzakelijkerwijs het ideale moment is voor élke blog, maar dat is het wel voor de mijne. Maandagochtend in het bijzonder, lijkt de beste dag van de week, maar dinsdag tot en met donderdag lopen niet ver achter. Blogposts plaatsen op zaterdag of zondag heeft voor mij geen zin, maar ik merk wel dat mijn Adwords campagne op zaterdag goed presteert.  Test wat voor jou het beste werkt!

Tip #5: Handleidingen presteren beter in Google dan blogposts (maar vanwege een ​​andere reden dan je denkt)

Je zou denken dat handleidingen (of whitepapers) beter ranken in Google omdat ze gemiddeld 30.000 woorden bevatten, veel social media shares krijgen etc., maar dat is niet het geval. Tuurlijk helpen bovenstaande factoren wel een beetje, maar dit is niet dé oorzaak dat ze hoog scoren in zoekmachines. Stel, je hebt een handleiding gemaakt over telefonische acquisitie. Je belangrijkste keyword is ‘koude acquisitie’. De truc  is om een link naar elke handleiding  in de zijbalk van je blog te plaatsen (widget area). Binnen 30 dagen, zullen je rankings omhoog schieten met het keyword ‘koude acquisitie’ en binnen 3 maanden kun je een enorme toename van zoekverkeer verwachten naar je handleiding/whitepaper. Heb je nog geen zijbalken in je blog (widget area’s)? Snel toevoegen dus, wanneer je hogere rankings wilt hebben!

project-thumb-5Tip #6: Mensen houden van data

Blog posts die statistieken en gegevens bevatten, ontvangen gemiddeld 149% meer social shares en 283% meer backlinks. Ook dit bericht ben ik begonnen met het noemen van cijfers. Op de één of andere manier, zijn mensen geneigd dit soort gegevens te delen in hun vrienden- of werkkring via social media. Voeg als het kan ook grafieken/tabellen/diagrammen toe zoals ik hier heb gedaan. In dit bericht heb ik het niet gedaan- puur uit luiheid eigenlijk.

Blog posts die statistieken en gegevens bevatten, ontvangen gemiddeld 149% meer social shares en 283% meer backlinks.

Conclusie

Ik heb dit artikel geschreven omdat ik de laatste tijd vaak hoor ‘zo lang ik maar langere teksten plaats, zal mijn blog (en rankings) vanzelf beloond worden en groeien’. Dat is niet volkomen waar. Wanneer je meer verkeer wilt trekken naar jouw site en jouw blog een succes maken, dan komen er meer tactieken om de hoek kijken dan alleen maar ‘meer en langere teksten schrijven’.

Ben je al langer een blogger? Kijk dan naar het verleden; wat werkte er goed en wat niet? Wat kun je leren van het analyseren van jouw eigen blog?”

Ontvang mijn artikels automatisch via de mail!

Jouw e-mailadres:Verzonden door FeedBurner

Summary
Article Name
Deze 6 slimme, kleine tips helpen je blog sneller te laten groeien!
Description
Op zoek naar tips om jouw blog sneller te laten groeien en meer bezoekers aan te trekken? Tuurlijk zoek je die, wie niet?! Volg dan deze 6 tips op...
Author
Deze 6 slimme, kleine tips helpen je blog sneller te laten groeien!
5 (100%) 4 votes